Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ποια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ εργαζόταν για εταιρεία εξόρυξης ΧΡΥΣΟΥ στη Χαλκιδική;


Ο Σύριζα και η Ιγγλέζη είναι έκθετοι για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές
Άφωνοι έχουν μείνει οι κάτοικοι στην Χαλκιδική από την αποκάλυψη ότι βουλευτίνα Σύριζα του κόμματος που φέρεται να εναντιώνεται στις εξορύξεις χρυσού εργαζόταν ΥΠΕΡ της εταιρείας ΧΡΥΣΟΥ στην περιοχή τους. Η Κατερίνα Ιγγλέζη βουλευτής Χαλκιδικής είναι μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του και όπως λέει στο βιογραφικό της, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται με συνέπεια και αποφασιστικότητα στον αγώνα ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική (εξόρυξη μεταλλουργία χρυσού), ενάντια στην περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή του τόπου της(!).


Όμως σε τηλεοπτική εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, τον Οκτώβριο του 1998, υπέγραψε με την επαγγελματική της ιδιότητα ως Δασολόγος, σύμβαση μισθώσεως έργου με την εταιρία TVX HELLAS, προκειμένου να αναλάβει την αναδάσωση των πρανών, των τεχνητών λιμνών διαύγασης στη λεκάνη Σεβαλιέ του Μαντέμ Λάκκου. Σύμφωνα με τη σύμβαση μίσθωσης του έργου, η Κατερίνα Ιγγλέζη θα λάμβανε το ποσό των 4.992.000 δραχμών προκειμένου να αποπερατώσει το έργο.


Σημειώνεται ότι η TVX HELLAS είναι η εταιρεία που διαχειριζόταν εκείνη την περίοδο τα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής. Για την ιστορία κήρυξε πτώχευση τον Δεκέμβριο του 2003 και οι εργαζόμενοί της απολύθηκαν. Είχε δηλαδή, ανάλογες αρμοδιότητες με την Ελντοράντο Γκολντ, την καναδική εταιρεία κατά της οποίας έχει ξεσηκωθεί πλήθος αντιδράσεων για την περιβαλλοντική καταστροφή που επιφέρουν οι διαδικασίες εξόρυξης των μεταλλευμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Σκουριών.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 2 Μαΐου 2010 η εφημερίδα «Αυγή», αναμφίβολα κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, είχε προβάλλει με ολοσέλιδη καταχώρηση την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός», την οποία μάλιστα είχε εντάξει σ’ ένα ειδικό ένθετο με τίτλο: «απασχόληση στα χρόνια της κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου