Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΑΙΣΧΟΣ! Καταργούν τον σταυρό από την Ελληνική Σημαία!



Λωρίδες η… «νέα» Σημαία σε πολλές πόλεις κατά την Παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Έντονή αρχίζει να γίνεται το τελευταίο διάστημα η φημολογία ότι έχουν σκοπό να αλλάξουν (πρώτα στην συνείδηση των πολιτών με την μέθοδο του μιθριδατισμού) την Ελληνική Σημαία. Τελικός στόχος θα είναι η αλλαγή της ελληνικής σημαίας ώστε να μην εμφανίζεται πλέον το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος της, η οποία στο εξής θα εμφανίζεται μόνο με τις μπλε και άσπρες παράλληλες γραμμές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να συντονίσει τις ελληνικές προσπάθειες με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία. Ως γνωστό μόνο 6 από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουν το σύμβολο του σταυρού στη σημαία τους: Η Φιλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Μάλτα και βεβαίως η Ελλάδα. Στα πλαίσια των νέων αντιλήψεων που επικρατούν στην Ευρώπη και παγκοσμίως για τον "διάλογο των πολιτισμών" και την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους η Ε.Ε  ενθαρρύνει τις 6 χώρες να ευθυγραμμισθούν με τις υπόλοιπες τροποποιώντας τις εθνικές τους Σημαίες.
Οι δηλώσεις Σηφουνάκη
Το θέμα είχε θέσει ανεπίσημα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πριν αρκετά χρόνια και σας θυμίζω την δημόσια αναφορά του Σηφουνάκη ως υπουργού Αιγαίου το 2000 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στον δημοσιογράφο κ. Αθανασιάδη, με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων, είχε τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του Σταυρού από την Ελληνική σημαία. Συγκεκριμένα είχε πει: «Σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, όπως η Ελληνική δεν μπορεί να έχει κρατικό της σήμα θρησκευτικό σύμβολο που δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες πολίτες». Στο επίμονο δε ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν ενδέχεται μακροπρόθεσμα να αλλάξει η Σημαία μας με κατάργηση του Σταυρού, η απάντηση του Σηφουνάκη ήταν «βεβαίως». Ήδη έχουν πετύχει την κατάργηση του Σταυρού από τα κοντάρια και οι γαλανόλευκες σημαίες κυματίζουν στα δημόσια κτίρια πάνω σε κολοβά κοντάρια.

Μουσουλμάνοι μετανάστες στην Ελβετία θέλουν να φύγει ο σταυρός από τη σημαία
Ήδη μουσουλμάνοι μετανάστες στην Ελβετία, εξέφρασαν την απαίτηση να φύγει ο σταυρός από τη Σημαία αυτής της χώρας. Και αν νομίζετε ότι… πρωτεργάτης στην υπόθεση αυτή είναι ένας μουσουλμάνος, κάνετε λάθος. Ιδρυτής της πρωτοβουλίας που θέλει να φύγει ο σταυρός από τη Σημαία της Ελβετίας είναι καθολικός, σχεδιαστής στο επάγγελμα και πρόεδρος του Συνδέσμου Αποδήμων της Ελβετίας, Κροάτης, Ίβιτσα Πέτρουσιτς.

Σε πολλές πόλεις της Ελλάδος ο εξοστρακισμός της Ελληνικής Σημαίας ξεκίνησε
Δυστυχώς ο δήμος Ξάνθης (φώτο) αλλά και πολλοί άλλοι δήμοι της Ελλάδος, σιγά - σιγά αντικαθιστούν την Ελληνική Σημαία με πανάκια και λουρίδες που απλά έχουν το γαλάζιο και το λευκό! Η φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι από την Παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Σιγά-σιγά αυτό θα εξαπλωθεί με τελικό σκοπό να συνηθίσει ο Έλληνας πολίτης στην ιδέα…

Σταύρος Καρεφυλλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου