Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Wikileaks : "Η Τουρκία είναι εκτός ελέγχου"


Στα ηλεκτρονικά μηνύματα, που αποκάλυψε το WikiLeaks, περιέχονται εκτιμήσεις για τις έρευνες σε ότι αφορά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, για τα κοιτάσματα Κύπρου και Ελλάδας, αλλά και για τις κινήσεις της Τουρκίας.


Σε εσωτερικό σημείωμα, που απέστειλε ο επικεφαλής του ινστιτούτου, Τζορτζ Φρίντμαν, σε αναλυτή του, εκτιμά ότι «οι Τούρκοι είναι εκτός ελέγχου», σύμφωνα με τον τίτλο, σχετικά με τις έρευνες της εταιρείας Noble στην κυπριακή ΑΟΖ.


«Η Τουρκία έχει ξεσηκώσει μεγάλο σάλο όσον αφορά τις έρευνες της Noble για το πετρέλαιο σε συνεργασία με τους Ελληνοκύπριους. Βασικά, το κάνει επειδή μπορεί, λόγω του ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση αυτή τη στιγμή. Άλλωστε και η κίνησή της να στείλει φρεγάτες στην περιοχή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο», αναφέρει ο Φρίντμαν.


newsbomb


Σχόλιο Πελασγού : Οι Τούρκοι μάλλον είναι έτοιμοι να κάνουν την κίνηση κατά της Ελλάδος , για να μπορέσουν να θέσουν de facto κατάσταση διχοτόμησης ή συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο..Θα κάνουν μια τρύπα στο νερό οι μογγόλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου