Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Το πιο σύντομο ανέκδοτο: "Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Άμυνα"! - Άφθονο γέλιο...Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να κουράστηκαν και πολύ για να φτιάξουν το "πρόγραμμα για την Εθνική Άμυνα". Πήραν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ του 1981, το προσάρμοσαν με κάτι μικροαλλαγές, το φόρτωσαν με τους διάφορους αριστερίστικους βερμπαλισμούς, έριξαν μπόλικη δόση "ΝΑΤΟ φονιάδες των λαών", το ψέκασαν με άφθονες κοινοτυπίες, επιτίθενται στο Ισραήλ με το οποίο θα διακόψουν κάθε στρατιωτική συνεργασία" και ... θα προτείνουν στην Τουρκία "Μορατόριουμ εξοπλισμών" (ΑΥΤΟ θέλουμε να το δούμε. Ειδικά ΑΥΤΟ. Γιατί καμιά φορά η πραγματικότητα ξεπερνά και το καλύτερο σενάριο κωμωδίας).

Θα κάνουν εξοπλισμούς "κυρίως με διαγωνισμούς", θα αναπτύξουν σχέσεις αμυντικές με χώρες της ... Λατινικής Αμερικής και το κερασάκι: Αφού λοιπόν διαρρήξουν τις σχέσεις με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και το "επιθετικό κράτος του Ισραήλ", θα ανακηρύξουν και ... ΑΟΖ!

Βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θα περιμένουν όλοι οι παραπάνω να μας ... χειροκροτήσουν, αφού πρώτα μας ζητήσουν συγγνώμη και η Τουρκία να συμφωνήσει στο μορατόριουμ των εξοπλισμών να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ και να ζήσουν όλοι καλά κι εμείς καλύτερα. Ακόμα πρέπει να γελάνε στην Άγκυρα!

Φυσικά ο συνδικαλισμός θα είναι ελεύθερος στις ΕΔ! Επίσης θα ... "αποστρατιωκοποιήσουν" τις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ.! Κομμώτριες ή δασκάλες θα βγάζουν οι "παραγωγικές σχολές"; Ή θα τις μετατρέψουν σε παιδικούς σταθμούς. Δεν συζητάμε βέβαια για τον "εκδημοκρατισμό τους". Αυτός είναι αυτονόητος και μάλιστα προτείνουμε κάτι που δεν το λέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον γιατί το ξέχασαν: Να ψηφίζουν οι ίδιοι οι σπουδαστές, Ευέλπιδες, Ίκαροι, Δόκιμοι, για τους καθηγητές και τους αξιωματικούς που θα τους διοικούνε, όπως κάνουν στα Πανεπιστήμια, όπου τα πάντα ως γνωστόν "δουλεύουν ρολόϊ".

To πρόγραμμα τελειώνει με το πιο ωραίο:

"Ανατροπή των αντι μνημονιακών νομών που εξαθλίωσαν κοινωνικά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά τους εν-ενεργεια και τους απόστρατους" . Που σημαίνει ότι αποκαθιστούν τις απολαβές τους στα επίπεδα προ του Μαΐου του 2010! Τώρα θέλουν και τα λένε ή τους ξεφεύγουν;

Βέβαια, όπως προείπαμε, περίπου τα ίδια έλεγε και ο Α.Παπανδρέου το 1981 και όταν ήρθε στην εξουσία έγινε ότι έγινε.

Για την ώρα ας κρατήσουμε αυτή την ευχάριστη νότα υψηλού χιούμορ, την οποία αποκαλεί "πρόγραμμα" που επιδεικνύει ένα κόμμα που χάρη στην "μυθικά" ανίκανη ΝΔ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάληψη των θερινών ανακτόρων, ε,ε,ε,ε,ε συγγνώμη, της εξουσίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου