Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Ο Αμερικανός πρέσβης προαναγγέλλει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ


Και με το όνομα τι γίνεται; 
Ένα εγκάρδιο μήνυμα προς την κυβέρνηση του κρατιδίου των Σκοπίων, απέστειλε ο εκεί Αμερικανός πρέσβης, Πωλ Γουόλερς, επί τη ευκαιρία της εθνικής επετείου (όσο μπορεί να έχει εθνική επέτειο ένα πολυεθνικό και πολυφυλετικό κράτος-χωνευτήρι…) των ΗΠΑ (4η Ιουλίου). Ιδού:

«Η φιλία μεταξύ των ΗΠΑ και της FYROM δεν είναι επιφανειακή. Είμαστε υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με την πΓΔΜ από την ανεξαρτησία σας και εμείς περιμένουμε να δούμε τι θα επιτευχθεί  μόλις καταλάβετε δικαιωματικά τη θέση σας στο τραπέζι, ως ισότιμο μέλος της Ευρω-ατλαντικής κοινότητας. Ακριβώς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και εσείς, ως χώρα και ως πολίτες, σήμερα, αντιμετωπίζετε πολλές δυσκολίες. Μερικές φορές μπορεί να φαίνονται ανυπέρβλητες, αλλά οι πολίτες στα Σκόπια, γνωρίζουν πώς να επιμένουν και να ξεπερνούν τα εμπόδια με υπομονή και πολύ δουλειά. Όταν το κάνετε αυτό, οι ΗΠΑ θα είναι πάντα στο χέρι σας. Η φιλία μας δεν είναι επιφανειακή. Εύχομαι να δω αυτή τη χώρα να ευημερήσει και να γίνει ακόμη ισχυρότερη, μέσα από τη διαφορετικότητά της, ως ασφαλής και ευημερούσα δημοκρατία, που αποτελεί ένα άλλο μεγάλο πείραμα».

Κι από πότε είναι δικαίωμα του σκοπιανού κρατιδίου να γίνει «ισότιμο μέλος της ευρω-ατλαντικής κοινότητας», χωρίς προηγούμενη λύση του προβλήματος του ονόματος, κ. πρεσβευτά; Ή μήπως έχει επέλθει συμφωνία με τους ελλαδίτες και μας την κρύβετε; Θυμηθείτε το, εδώ κάτι δεν πάει καλά, κάτι ετοιμάζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου