Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ EUROGROUP!

Όλα δείχνουν ότι ο Σύριζα θα μιμηθεί τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος όταν εκπροσωπούσε την Ελλάδα ως υπουργός εξωτερικών, προξενούσε καταστροφή στα εθνικά μας συμφέροντα και μετά έδινε εντολή στα ελεγχόμενα μμε να παρουσιάσουν τις πράξεις του ως μεγάλη εθνική επιτυχία.
Η φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο Σύριζα είναι "συμβιβασμός", "αμοιβαίες υποχωρήσεις", "πρόγραμμα γέφυρα", "πρωτογενή πλεονάσματα", "σεβασμό στις υποχρεώσεις της χώρας έναντι της ΕΕ". Την ρήξη ως λέξη την θυμάται μόνον όταν απευθύνεται στους Έλληνες.
Φαίνεται ότι ο Σύριζα αποδέχεται πλήρως την συνέχιση του μνημονίου, χωρίς βασικές αλλαγές, μόνον με μικροδιορθώσεις όπως αντί για 4% πρωτογενές πλεόνασμα να κατεβεί στο 1.5%.Θα γλυτώσει κάποιες αποκρατικοποιήσεις για να έχει να λέει κάτι στους κρατικοδίαιτους οπαδούς του, και φυσικά θα αλλάξει την ονομασία του μνημονίου και της τρόικα για να το συνεχίσει με άλλη ονομασία. Κλασσική περίπτωση εξαπατήσεως του Λαού.
Η πτέρυγα Λαφαζάνη δεν έχει το σθένος για ανατροπή και διάσπαση της κυβερνήσεως. Θα φωνάξει, θα διαμαρτυρηθεί, ενδεχομένως να παραιτηθεί από τον υπουργικό θώκο, αλλά μέχρι εκεί.
Παρατηρείστε ότι τα ελληνόφωνα μμε θα μεγεθύνουν τα ψίχουλα που απέσπασε ο Σύριζα, και θα υποβιβάσουν το γεγονός ότι θα συνεχιστεί το 90% του μνημονίου.
Το κωμικοτραγικό της υποθέσεως είναι ότι έχουν σχηματιστεί ένα σωρό οργανώσεις, ομάδες, επιτροπές που ενώ δεν είναι Σύριζα, και ενώ κατανοούν ότι ο Σύριζα δεν μπορεί ή δεν θέλει την ρήξη με την ΕΕ, εν τούτοις αυτοί θέλουν να διαδηλώνουν υπέρ της κυβερνήσεως με σύνθημα "να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση".
Όταν μία κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με τον εχθρό, δεν την ζητάς να μην υποχωρήσει. Την ανατρέπεις χωρίς ηθικές αναστολές. 
Από την οπτική γωνία της λογικής η εξέλιξη είναι όπως την περιμέναμε. Θα τελειώσει πολύ γρήγορα ο μήνας του μέλιτος μεταξύ Λαού και Σύριζα και θα αρχίσει η μετωπική σύγκρουση. Όταν ο Σύριζα ψηφίσει τα πρώτα αντιλαϊκά μέτρα, διότι αυτό θα απαιτήσει το νέο μνημόνιο για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, τότε ο Λαός θα χαρακτηρίσει τους βουλευτές του προδότες.
Η πολιτική ατιμία του Σύριζα είναι ότι εγκλωβίζει τον Λαό μας στην ευρωζώνη. Αντί να ανοίξει την συζήτηση για δημοψήφισμα με θέμα την παραμονή μας στο ευρώ ή την έκδοση εθνικού νομίσματος, προτιμά να αυτοεξευτελίζεται μπροστά στους ευρωπαίους γραφειοκράτες και να οδηγεί έναν υπερήφανο λαό στην εξαθλίωση, για χάρη του ευρώ.

Η πτώση του Σύριζα θα είναι ταχύτερη από του Πασοκ. Με Βαρουφάκη, Παναρίτη, Lazard, Δραγασάκη, Σταθάκη, και Τσακαλώτο, στο οικονομικό επιτελείο, η μόνη ρήξη που θα κάνει ο Σύριζα θα είναι με την εκλογική του βάση. Ποτέ με την Ε.Ε. και το μνημόνιο.

                                                    FREEHELLASLEPTOKARIA

1 σχόλιο:

  1. 'Οτι και να είναι ο Συριζα ειναι πολύ καλύτερος απο τα προηγούμενα Λαμόγια..... Και ας μή ξεχνάμε πως δεν είναι καθόλου εύκολό να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που μας έφεραν τα Λαμόγια με τις δεσμεύσεις που υπόγραψαν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή