Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!ΟΥΥΑΟΥ!


 Σήμερα στάλθηκε στους Ευρωπαίους εταίρους μας ,το κείμενο με τις προτάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο είχε θετική ανταπόκριση από όλους σύμφωνα πάντα με την προτροπή της γερμανικής κυβέρνησης.
Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε  στα όσα λέει  το κείμενο και θα αφήσουμε έξω τα όσα ,περιέργως ,δεν λέει αλλά διαφήμιζε προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση πλέον,όπως  ΕΝΦΙΑ, επαναπροσλήψεις κ.α
Το κείμενο στην Αγγλική(εδώ)  και στην ελληνική (εδώ).

Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει από το κείμενο είναι φόροι, φόροι, φόροι και το δεύτερο ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να κάνει τίποτα, αν πρώτα δε ρωτήσει τους Ευρωπαίους "εταίρους" μας του Eurogroup. Δηλαδή απαγορεύονται οι μονομερείς ενέργειες ,τις οποίες τόσο πολύ ανέφερε προεκλογικά ο κ.Τσίπρας.
 Σύμφωνα με το κείμενο τα μέτρα της καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης δεν πρέπει να έχουν  αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.Με λίγα λόγια ,αν πεθαίνουν Έλληνες συνάνθρωποί μας από την πείνα, η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κάνει κάτι ,αν τα μέτρα που θα έπρεπε να πάρει θα είχαν αρνητική επίδραση στο έλλειμμα.Πάνω απ 'ολα οι αριθμοί ,ακόμη και από τον άνθρωπο.
  Οι αποκρατικοποιήσεις που έγιναν μέχρι τώρα θα συνεχιστούν κανονικά με ότι αυτό συν επάγει για το συμφέρον του Ελληνικού λαού και του δημοσίου. Ενάντια πάλι στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση κατάργηση των διαγωνισμών αυτών.
 Τα εργασιακά θέματα και αποφάσεις θα παίρνονται πάντα με την άμεση συμφωνία του ΟΟΣΑ ,χωρίς όμως να μας εξηγούν τι δουλειά έχουν οι ξένοι του ΟΟΣΑ να καθορίζουν την ελληνική εργατική νομοθεσία.
 Το πρώην μέλος του ΔΝΤ Ανδρέας Γεωργίου παραμένει πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ μέχρι τον Σεπτέμβριο και έπειτα ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί με την σύμφωνη γνώμη της Εurostat.O κύριος Γεωργίου κατηγορείτε για ''μαγείρεμα'' των Ελληνικών στατιστικών στο έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού 2009 ,ώστε αυτό να εμφανίζεται τεχνικά αυξημένο. Για το λόγο αυτό κλήθηκε  να λογοδοτήσει στη Βουλή το Νοέμβρη του 2011.Στις 22 Γενάρη 2013 ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του Ανδρέα Γεωργίου και 2 άλλων στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ μετά από αντίστοιχη παραγγελία των οικονομικών εισαγγελέων.
 Θα αλλάξει ο κώδικας πολιτικής δικονομίας.Ότι ακριβώς έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και για την οποία αλλαγή γίνανε  οι  απεργίες των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών πριν από τις εκλογές.
 Μία "αριστερή" - εξόχως καπιταλιστική πρόθεση είναι το άνοιγμα των αγορών και επαγγελμάτων σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του ΟΟΣΑ.
 Επανέρχεται το "flexicurity" στην αγορά εργασίας.Ελαστικότητα δηλαδή με την επαναφορά του μισθού στα 750 ευρώ, εφόσον όμως συμφωνήσουν οι ξένοι σε μια μελλοντική πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης.
 Μέσα στο κείμενο επαναλαμβάνεται πολλές φορές η φράση "promoting a strong payment culture", δηλαδή δε μας λένε μπαταχτσίδες φανερά αλλά πρέπει  να αποκτήσουμε λέει κουλτούρα πληρωμής φόρων, την οποία τώρα δεν έχουμε.
 Δεν προσδιορίζεται το ύψος του χρέους για την κατάργηση της προσωποκράτησης και προτείνει αύξηση των ποινών σε όσους οφείλουν προς το δημόσιο :"Step up enforcement methods and procedures, including the legal framework for collecting unpaid taxes and effectively implement collection tools"
  Στο κείμενο αναφέρεται η ενοποίηση και εξορθολογισμός των συντάξεων .Για να μην αναφέρουν μείωση, λένε αυτό . Ποιο θα είναι το σημείο αναφοράς ή να το πούμε καλύτερα  η "σύνταξη αναφοράς" της ενοποίησης ; "to unify and streamline pension policies".
  Δεν αναφέρουν τίποτα για το αφορολόγητο αλλά αναφέρει ότι   καταργούνται όλες οι φορολογικές απαλλαγές, και ότι αν υπάρχει ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης θα σκεφτούν αν λάβουν κάποια μέτρα "Modernising the income tax code and eliminating from it tax code exemptions and replacing them, when necessary, with social justice enhancing measures".
 Θα διευρυνθεί ο όρος της φοροδιαφυγή και της φορολογικής απάτης.Καταπληκτικό! "Broaden definition of tax fraud and evasion".Μέχρι που θα είναι το νέο όριο φοροδιαφυγής, δηλ θα μπορείς να μην δηλώσεις 10.000 ευρώ και αν δεν δηλώσεις 10.001 θα είσαι φοροφυγάς; Οάου που λέει και ο Βαρουφάκης.
 Τέλος αναφέρει ότι θα γίνει εξορθολογισμός των συντελεστών του ΦΠΑ ώστε να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα "VAT policy will be rationalised in relation to rates that will be streamlined in a manner that maximises actual revenues without a negative impact on social justice".Εδώ υπονοείτε,σε αντίθεση με τις συντάξεις , αύξηση των συντελεστών, ενώ ο εξορθολογισμός των συντάξεων όπως προαναφέραμε σημαίνει μείωση έτσι όπως σημειώσαμε πάλι στο πρώτο σημείο να μην έχει δηλαδή αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Με λίγα λόγια και όπως έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι:
"ήξεις αφήξεις ουκ, εν πολέμω θνήξεις" ή "ήξεις αφήξεις,ουκ εν πολέμω θνήξεις" διαλέγετε και παίρνετε
                              freehellasleptokaria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου