Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Παγκράτιο στους πρόποδες του Ολύμπου. «Γ’ Ολύμπια 2014», Λιτόχωρο.

Σε μια εξαιρετική διοργάνωση του Παγκρατίου Αθλήματος συμμετείχαμε την Κυριακή 22 Ιουνίου στο μαγευτικό Λιτόχωρο. Το Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο Παγκρατίου Αθλήματος Δίου Πιερίας «Αλκή» διοργάνωσε τα «Γ’ Ολύμπια 2014» στο Δ.Α.Κ. Λιτοχώρου «Πύρρος Δήμας» με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιών και με την ένθερμη παρουσία πολλών φιλάθλων. Πολύτιμη ήταν για ακόμη μια φορά η συμβολή της προπονήτριας του Συλλόγου κυρίας Ιωάννας Καραλέξηη οποία κατέστησε τη διοργάνωση αυτή θεσμό που αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία του Λιτοχώρου, όπως τόνισαν και στα μηνύματάτους, στο καλαίσθητο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε,ο Πρόεδρος κύριος Ανδρέας Μαζαράκης και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Π.Α. κύριος Παναγιώτης Κανελλόπουλος. Τα αγωνίσματα που διεξήχθησαν ήταν τα Παλαίσματα, ο Πολυδάμαντας, το Παγκράτιον Παίδων,Παγκράτιον και Κάτω Παγκράτιον. Οι αγώνες σε όλες τις κατηγορίες υπήρξαν συναρπαστικοί και κατά γενική ομολογία αποδόθηκε σωστή και δίκαιη κρίση.
Το Σωματείο «Άλκη»(η λέξη σημαίνει ευρωστία, ρώμη και ευψυχία) ιδρύθηκε το 2009 και έχει έδρα το Λιτόχωρο.Είναι αναγνωρισμένο από τηΓενική Γραμματεία Αθλητισμού και τις Ομοσπονδίες του Παγκρατίου, του JuJitsuκαι του OkinawaTeTaiKarate. Οι αθλητές του, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας τους κ. Ιωάννας Καραλέξη, διακρίνονται στο Παγκράτιο σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο τιμώντας τα Ελληνικά χρώματα καθώς έχουν κατακτήσει έως και την 1η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μέσα στο 2014 οι αθλητές του διακρίθηκαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και εντάχθηκαν στην Εθνική ομάδα. Οι Φόλιου Μαρία, Χάνδρος Θεόδωρος και Ευδοκία, Τσιουρλή Αικατερίνη, Παπαγεωργίου Γιάννης, Ρίζος Γεώργιος, Κόνιας Χαράλαμπος, Βλαχοπούλου Ειρήνη, Γκούντα Νικολέτα και Νίτσιας Ιωάννης πήραν την πρόκριση για τη Βαλκανιάδα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2014 στη Ρωσία.
        Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνετέλεσε η άοκνη και ευσυνείδητη υπηρεσία του σώματος των Ελλανοδικών που υπό την καθοδήγηση και μέριμνα του Προέδρου τους κυρίου Βασίλη Παπαδόπουλου και των υψηλής κατηγορίας συνεργατών του Ελλανοδικώνκ.κ. Πρόϊου Δημήτριου και Δούμα Αλέξανδρου, έκριναν και διεύθυναν τους αγώνες. Όπως ορκίστηκαν και στον όρκο που έδωσαν μπροστά στους αθλητές και τους φιλάθλους δια μέσου του Ελλανοδίκη κυρίου ΠρόϊουΔημήτριου (τον απήγγειλε από μνήμης στα αρχαία Ελληνικά) οι Κριτές υπηρέτησαν με ευσυνειδησία το άθλημα.Στο κεντρικό γήπεδο διεύθυνε τους αγώνες ο κύριος Γιάννης Τοπαλίδης, Ελλανοδίκης Α’ Κατηγορίας και εξαιρετικά έμπειρος. Όλοι οι Ελλανοδίκες απέδωσαν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και όπως συμφώνησαν στο τέλος αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες και εντόπισαν αδυναμίες στις οποίες πρέπει να εργαστούν επιμελώς στο μέλλον.
        Για τον μήνα Ιούλιο η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος προγραμματίζει την ταυτόχρονη διεξαγωγή Σχολών Ελλανοδικών Γ’ και Β’ Κατηγορίας ώστε να εκπαιδευτούν και να εξασκηθούν οι ενεργοί Ελλανοδίκες αλλά και να μυηθούν στο άθλημα και νέοι.   
Από την Θεσσαλονίκη και τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Διαιτητών Κριτών Μαχητικών Αθλημάτωνσυμμετείχαν στους αγώνες οι συνάδελφοι Ελλανοδίκες Γ’ Κατηγορίας Γιάννης Μπαχάς και Γρηγόρης Γεωργιτσόπουλος, που πήρε και το «βάπτισμα του πυρός» σε αυτή τη διοργάνωση.Περισσότερες ειδήσεις και απόψεις στην ιστοσελίδα μας www.totsabi.blogspot.com
Γιάννης Μπαχάς.
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-Αθλητικογράφος.
Επικοινωνία: hellasbachas@gmail.com




Φωτογραφία 1: Το σώμα των Ελλανοδικών της διοργάνωσης.

Φωτογραφία 2: Ο Ελλανοδίκης Α' κατ. κ. Πρόϊος Δημήτρης και οι ιέρειες.

Φωτογραφία 3: Η κ. Καραλέξη Ιωάννα και οι αθλητές της "Άλκης ΔΙΟΥ".

Φωτογραφία 4: Η αποστολή της Γερμανίας.  

Φωτογραφία 5: Στιγμιότυπο από τους αγώνες. 



1 σχόλιο:

  1. Συγχαητήρια στους Ελλανοδίκες, άνδρες και γυναίκες, που υπηρετούν ένα τόσο όμορφο και ελληνοπρεπές άθλημα. Ας προβάλλουμε αυτό το άθλημα έναντι όλων των άλλων ξενόφερτων μαχητικών σπορ. Συνεχίστε με ζέση. Αλέξανδρος Λεονταρίτης, Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή