Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΛΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΤουλγερίδης Γεώργιος
ιστορικός - Εθνολόγος
  
 Διαβάζοντας τα άρθρα των κυρίων Σαλπιστή και  Ζαρακανέλα(EΔΩ), αλγεινή εντύπωση  μου προκάλεσε το ότι κάποιοι ακόμα και σήμερα εν έτει 2013 προσπαθούν  να σπείρουν ψυχροπολεμικές  και εμφυλιοπολεμικές απόψεις  ανάμεσα στους Έλληνες, που τόσα δεινά επέρασαν και συνεχίζουν να περνάν  και σήμερα σε χειρότερο ίσως βαθμό.


Ωστόσο χωρίς να σταθώ  περαιτέρω σε λεπτομέρειες σχετικά με τα γεγονότα του Λιτοχώρου και γενικότερα με του εμφυλίου  και  χάριν της ιστορικής αλήθειας, θα ήθελα σαν τελικό συμπέρασμα να  πούμε ότι  ο εμφύλιος της Ελλάδος  είχε να κάνει με τα πολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα  των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή. Δυστυχώς οι δεξιοί δούλευαν για τους Εγγλέζους και οι ΚΚΕδες για τη μαμά Ρωσία και ότι άλλο παραπάνω πούμε περί εθνικής αποκαταστάσεως από τη μια ή περί πάλης των τάξεων από την άλλη είναι σκέτα «κουραφέξαλα».
Ας  σταθούμε όμως περισσότερο στον «αντιφασιστικό» αγώνα των Κουμουνιστών όπως αναφέρει ο κύριος Σαλπιστής στο άρθρο του και την πάλη του κουμουνιστικού κινήματος εναντίον των  φασιστών και ναζιστών.
Παραθέτουμε μερικά γεγονότα :
 Στις 23 Αυγούστου 1939 υπογράφεται το Γερμανοσοβιετικό σύμφωνο Ρίμπερντροπ – Μολότοφ  περί μη επιθέσεως ανάμεσα στις δυο χώρες και ο σταδιακός διαμελισμός της Πολωνίας ανάμεσα σε Γερμανία και Σοβιέτ. Οπότε ουσιαστικά έχουμε μια ουσιαστική συμμαχία ανάμεσα σε Άξονα και Σοβιέτ.
Ας δούμε τώρα  και τη στάση του ΚΚΕλλάδος  σχετικά με τον ΑΜΥΝΤΙΚΟ  πόλεμο της Ελλάδας εναντίον των Ιταλών και κατ επέκταση του Άξονα, μέχρι τις 22 Ιουνίου 1941 μέρα που ο Χίτλερ διέλυσε τους όρους του παραπάνω συμφώνου. Απλά διαβάστε τι έλεγαν οι μπολσεβίκοι την περίοδο της ηρωϊκής αντίστασης της Ελλάδος 40' - 41'...
Η Κ.Ε. του ΚΚΕ εις Μανιφέστον της 20 Απριλίου 1940 ( «Ριζοσπάστης» 2 Μαΐου 1940) διεκήρυξε:
«Το πέρασμα της βασιλομεταξικής δικτατορίας στην υπηρεσία των άγγλογάλλων, συντελούμενον μέσα στις συνθήκες της έντασης των σχέσεων τους με την Ίταλίαν, σημαίνει -ούτε λίγο οϋτε πολύ- πρόσκληση προς τους ιμπεριαλιστές να βγάλουν τα μάτια τους πάνω ατά ελληνικά εδάφη και εξουσιοδότηση τους νά μην αφήσουν πέτρα πάνω στην άλλη, στην δυστυχισμένη πατρίδα μας»
(έκδοση της Κ.Ε. του ΚΚΕ με τίτλο: «Το ΚΚΕ άπό το 1918 ώς το 1931», τόμ. Α' «Το ΚΚΕ άπό το 1918 ώς το 1926» εις παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941, σελ. 498).
Ακόμη το ΚΚΕ την 30ην Απριλίου 1940 κυκλοφορεί «προκήρυξιν προς τον Έλληνικόν Λαόν», όπου έλεγε τα ακόλουθα:
«Ό πόλεμος, όπου ή δικτατορία ετοιμάζεται να σκοτώσει τα παιδιά σου, να φέρει τον θάνατον στα γυναικόπαιδα και την καταστροφή και τον αφανισμό σε ολόκληρη τή χώρα, δεν είναι αγώνας για την πατρίδα μας... Ό πόλεμος πού ετοιμάζει ή δικτατορία θα μας οδηγήσει στη μοίρα του Πολωνικού λαού. Ή δικτατορία κατεβαίνει στον πόλεμο αυτό με μοναδικό «σύμμαχο» την ίμπεριαλιστικήν Αγγλία»
(έκδοση της Κ.Ε. του ΚΚΕ με τίτλο: «Το ΚΚΕ άπό το 1918 ώς το 1931», τόμ. Α' «Το ΚΚΕ άπό το 1918 ώς το 1926» εις παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941, σελ. 507-508).

Κι' όταν μας έπετέθησαν οι Ιταλοί, η Κ.Ε. του ΚΚΕ έξέδωοε Μανιφέστο (7 Δεκεμβρίου 1940) όπου διεκήρυττε τα έξης:

«Ό πόλεμος αυτός πού προκλήθηκε από τή βασιλο-μεταξική σπείρα, πού διατάχτηκε από τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια «πόλεμος κατά του φασισμού», όπως δήλωσε κυνικά ό άρχιφασίστας Μεταξάς, ό δήμιος τοϋ λαού μας. Μα ούτε και πόλεμος γιά την απελευθέρωση των ελληνικών μειονοτήτων της Αλβανίας απ το ζυγό τοϋ ιταλικού φασισμού και τής Αλβανικής άστοτσιφλικάδικης κλίκας, γι αυτό ό πόλεμος αυτός δεν μπορεί νάχει καμμιά σχέση με την ελευθερία»
(έκδοση της Κ.Ε. του ΚΚΕ με τίτλο: «Το ΚΚΕ άπό το 1918 ώς το 1931», τόμ. Α' «Το ΚΚΕ άπό το 1918 ώς το 1926» εις παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941, σ. 509-510).

Για το ΚΚΕ υπεύθυνος του πολέμου είναι  «η Βασιλομεταξική σπείρα» και σε κύριον άρθρο τοϋ «Ριζοσπάστη» (17 Ιουνίου 1941) οι κουκουέδες αδιαντρόπως πλαστογραφούν την Ιστορία, λησμονούν ότι μας επετέθησαν οι Ιταλοί κι' αποδίδουν την ευθύνη του πολέμου στο καθεστώς της 4ης Αύγουστου. Ιδού τι γράφουν:

Μόνον ό τύπος του κόμματος μας στάθηκε ό μοναδικός και ατρόμητος πολέμιος των μεγάλων αυτών εχτρών της Ελλάδας κι' ανάμεσα στο διωγμό το φοβερό που οργάνωσαν εναντίον του τα όργανα της διχτατορίας, κατάφερε ώς το τέλος να συνεχίσει την έκδοση του και να χτυπά αλύπητα κι' ανειρήνευτα τον πρώτο εχτρό της χώρας μας, τη μισητή Βασιλο-μεταξική σπείρα. Μόνον ό τύπος μας ξεσκέπασε έγκαιρα τό ξεπούλημα της χώρας μας στούς Εγγλέζους ληστές ιμπεριαλιστές και συνεπούμενα την έξοδο της Ελλάδας άπ' την ουδετερότητα. Μόνον ό «Ρί-ζος» μας βροντοφώναξε για τον κίνδυνο που διέτρεχε ή χώρα μέ την έξοδο της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο πλευρό των Εγγλέζων και ενάντια στον άξονα, χωρίς κανένα συμφέρον για το Λαό μας μα μονάχα για τα συμφέροντα του Εγγλέζικου κεφαλαίου, της Βασιλομεταξικής κλίκας και μιας γκρούπας της ντόπιας πλουτοκρατίας και καλούσε το λαό μας να παλαίιρει για την ουδετερότητα τον κι ανεξαρτησία της χώρας μας. Και μέσα στη συνέχεια τον καταστροφικού για το λαό μας πολέμου, μέσω τοϋ «Ρίζου» υπέδειξε το κόμμα μας σαν μοναδική σωτηρία για τη χώρα μας την ανατροπή της πουλημένης διχτατορικής σπείρας, την ανάληψη της εξουσίας άπό μια Κυβέρνηση Μετώπου Εθνικής - Σωτηρίας -Ειρήνης, πού θά υπέβαλλε προτάσεις ειρήνης στον "Αξονα χωρίς προσαρτήσεις κι αποζημιώσεις και θά προσανατολίζονταν οικονομικά και πολιτικά μέ τήν Ε.Σ.Σ.Δ.
και:
"Ο τορπιλισμός της Έλλης είναι το πιο σοβαρό σημάδι που δείχνει πως η δικτατορία είναι πουλημένη στους Άγγλους ιμπεριαλιστές και πως η Ιταλία πασχίζει να την ξαναφέρει στα νερά της. Δεν έχει σημασία, γιατί την Ιταλική εισβολή την προκαλεί αυτή τη φορά η τυχοδιωκτική πολιτική της βασιλο-μεταξικής δικτατορίας που δημιουργεί στην Ιταλία ανησυχίες για την ασφάλεια των νώτων της..."
("ΚΚΕ - Επίσημα Κείμενα" τόμος Δ΄, σελ 500-504).
Αυτή ήταν και η τελευταία επίσημη θέση τις 17 Ιουνίου του 1941 του ΚΚΕ υπέρ του Άξονα. Ύστερα από μερικές μέρες ο Χίτλερ θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων το Σύμφωνο και θα εφαρμόσει το σχέδιο διαμελισμού και προσάρτησης του Σοβιέτ στο Γ’ Ράιχ (Σχέδιο Μπαρμαρόσα). Την στιγμή εκείνη ως δια μαγείας το ΚΚΕ μπαίνει στον αγώνα για την αντίσταση κατά των γερμανών και στον Ελλαδικό χώρο άμεσα ταυτισμένο με της επιταγές της μαμάς Ρωσίας και των Σοβιέτ καπελώνοντας μέχρι σήμερα των αγώνα της εθνικής αντίστασης. Τώρα τι ΕΘΝΙΚΗ αντίσταση  έκανε το ΚΚΕ  με Ρωσο-Μπολσεβίκικα κίνητρα μάλλον ο κύριος Σαλπιστής ως Μέλος της ΝΕ  του ΚΚΕ μπορεί να μας το εξηγήσει.

 Και τέλος επίσης  ας μην ξεχνούν οι ΚΚΕδες πως ο πατερούλης τους ο Μάρξ δεν διέφερε σε τίποτα  από το Χίτλερ: the classes and the races, too weak to master the new conditions of life must give way .*(…) They must perish in the revolutionary  HOLOCAUST ** Karl Marx   δηλαδή… οι τάξεις και οι φυλές που είναι αδύναμες για να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες ζωής, θα πρέπει να παραδοθούν. Πρέπει να εξαφανιστούν σε ένα επαναστατικό ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ.
*Marx .People’s Paper April  1853
**Journal of a History of Ideas .Vol 42.No 1. 1981.
                                                                                         Τουλγερίδης Γεώργιος ιστορικός-Εθνολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου