Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ!ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ.

 Η επίσκεψη στο Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ Μπιρκενάου αποτελεί εμπειρία ζωής. Περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στα δύο μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης, όπου ο θάνατος «αγκαλιάζει» τον επισκέπτη ακόμη και σήμερα, 67 χρόνια μετά την απελευθέρωσή τους από τους στρατιώτες της Σοβιετικής Ένωσης.
Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκα και περπάτησα σε αυτά τα μέρη, όπου γράφτηκαν οι πιο μαύρες σελίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του 20ού αιώνα γενικότερα. Όποιος πηγαίνει εκεί, στη μικρή πόλη Όσβιετσιμ (το όνομα της στα πολωνικά) που βρίσκεται 64 χιλιόμετρα έξω από την Κρακοβία, κυριεύεται από πλήθος συναισθημάτων και αισθάνεται ρίγος από τη στιγμή που αντικρίζει την επιγραφή «Arbeit macht frei» στην είσοδο του Άουσβιτς Ι μέχρι και την έξοδό του από την πύλη του Άουσβιτς ΙΙ, που σημαίνει και την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο μουσείο (δημιουργήθηκε με νόμο του 1947).
 Στο χώρο του Μουσείου μπορείς να μπεις δωρεάν όμως εάν θέλεις να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των όσων συνέβησαν εκεί είναι προτιμότερο να πληρώσεις ένα εισιτήριο με ξεναγό γύρο στα 10 ευρώ.Η ξενάγηση από την Πολωνέζα ξεναγό μας ήταν αρκετά καλή με αρκετή δόση όμως θεατρινισμού που δεν ταίριαζε τόσο στην περίσταση αλλά και με αρκετές υπερβολές.
  Τα κεντρικά Μπλόκς είχαν μεταμορφωθεί σε Μουσειακούς χώρους που εκτείθεντο διάφορα αντικείμενα φωτογραφίες και χάρτες που μας διηγούνται την Ιστορία του στρατοπέδου συγκεντρώσεως.

Διαβάζοντας τις επιγραφές και προτροπές μέσα στον Εκθεσιακό χώρο( The one who does not remember history is bound to live trought it again.George Santayana), αλγεινή εντύπωση ανάλογη αυτής της βαρβαρότητας  προκαλεί αν αναλογιστεί κανείς τις σημερινές βαρβαρότητες των νικητών πλέον συμμάχων και Εβραίων στους λαούς της Σερβίας, Βοσνίας , Ιρακ , Αφγανιστάν , Παλαιστίνη , Λιβύη , Αιγύπτιου κτλ κτλ...

 Aς το θυμηθούν αυτό το ρητό οι Νικητές εβραιοσύμμαχοι όταν θα πηγαίνουν να βομβαρδίσουν την επόμενη χώρα.
Ποτέ ξανά Άουσβιτσ!Αυτή  είναι η φράση που σου γεννάτε όταν επισκεφτείς τον  τόπο αυτό.Σε καμία όμως περίπτωση το ολοκαύτωμα των Εβραίων δεν τους νομιμοποιεί να κάνουν ανάλογα εγκλήματα σήμερα στην ανθρωπότητα και με τον τρόπο αυτό το θύμα να γίνει  θύτης.Γιατί που ξέρουμε καμιά φορά ; Η δράση γεννά αντίδραση και να ξαναζήσουν για ακόμη μια φορά το ολοκαύτωμά τους.
                                                     Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ!!!
Άουσβιτσ : Στρατόπεδο συγκέντρωσης των Εβραίων κατά τον Β' Παγκόσμιο... Η εργασία απελευθερώνει...
Ηλεκτροφόρος φράχτης πέριξ του στρατοπέδου του Άουσβιτσ...
Τα μπλόξ συγκεντρώσεως των Εβραίων...

Το γκέτο της Θεσσαλονίκης.Εβραίοι πριν το ταξίδι τους στο Άουσβιτσ.
Cyclon-B : Η ουσία που πετάγονταν από τους αεραγωγούς των θαλάμων αερίων υπό την μορφή κρυστάλλων και καθώς αυτοί αντιδρούσαν χημικά με το οξυγόνο δημιουργούσαν το θανατηφόρο αέριο.
Κάτι που έχουν ξεχάσει οι Σύμμαχοι και οι Εβραίοι και σήμερα κατακρεουργούν χιλιάδες ανθρώπων στη Σερβία , Βοσνία , Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία , Λιβύη , Αίγυπτο , Παλαιστίνη κτλ κτλ...
Καπάκια από κρέμες περιποίησης των Εβραίων γυναικών...
 Βούρτσες , Τσατσάρες και διάφορα προσωπικά είδη...

Τεχνητά μέλη , πατερίτσες και διάφορα άλλα ορθοπεδικά αντικείμενα που αποσπάστηκαν από τους ανάπηρους και παραπληγικούς...
παπούτσια...
Οι Εβραίοι γράφανε πάνω στις βαλίτσες τους το Ονοματεπώνυμό τους τον τόπο καταγωγής τους και την ημερομηνία της γεννήσεώς του με την ελπίδα ότι κάποτε θα τις πάρουν πίσω.Δείγμα του χαρακτήρα των Εβραίων και του δεσίματός των, με τα υλικά αγαθά και τον πλούτο ακόμα και μπροστά στο θάνατο.
Η στολή του Άουσβιτσ.
φωτογραφίες μικρών παιδιών στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως.Αν το ύψος του παιδιού ανεξαρτήτου ηλικίας ήταν ίσο ή ξεπερνούσε τον δείκτη του μέτρου που φαίνεται(3 φωτο κάτω σειρά από δεξιά και 3 φωτό στη μεσαία σειρά από δεξιά),οδηγούνταν στα στρατόπεδα εργασίας για δουλειά τα υπόλοιπα θανατώνονταν με συνοπτικές διαδικασίες καθώς ήταν άχρηστα στους Ναζί
Αίθουσα της επιτροπής των ιατρών των Ναζί.Από εδώ περνούσαν όλοι οι Εβραίοι για να εξετασθούν για ασθένειες και για την αρτιμέλειά τους.

 
Μπλόκ 10 Η φυλακή της φυλακής.Όσοι δεν υπάκουαν ''σωφρονίζονταν" εκεί με τις κατάλληλες μεθόδους βασανισμού και με κλειστά παράθυρα.
Ο «τοίχος των θανατώσεων» ανάμεσα στο «μπλοκ 10» και στο «μπλοκ 11». Ο αυθεντικός έχει καταστραφεί και οι υπεύθυνοι του μουσείου αποφάσισαν να δημιουργήσουν ακριβές αντίγραφό του.
Τα παράθυρα των δύο «μπλοκ» που έβλεπαν σε αυτόν τον χώρο ήταν πάντα ερμητικά κλειστά (δείτε το πάνω παράθυρο από το «μπλοκ 10» της προηγούμενης φωτογραφίας). Οι κρατούμενοι άκουγαν τους πυροβολισμούς αλλά δεν έβλεπαν τις εκτελέσεις.

Χώρος πρωινής και απογευματινής αναφοράς των Εβραίων.Δυο φορές την μέρα επί 2 ώρες τη φορά οι Εβραίοι συγκεντρώνονταν εδώ για να μετρηθούν σε στάση απόλυτης προσοχής και κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες .Ένα από τα βασανιστήρια .Πολλοί βέβαια άφηναν την τελευταία τους πνοή σε αυτόν το χώρο από εξασθένιση.
φυλάκιο για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα του φύλακα απέναντι από τον χώρο συγκέντρωσης και αναφοράς τον Εβραίων.Ο φύλακας αυτός "φρόντιζε" με το δάχτυλο στη σκανδάλη για την ομαλή καθημερινή αναφορά των Εβραίων σε θέση προσοχής.
'Ο τοίχος του Κρεματορίου του Άουσβιτσ και στο βάθος και σε μικρή απόσταση η βίλα του διοικητή του στρατοπέδου Ρουντολφ Ές ΣΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΖΟΎΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ. ΤΡΕΛΟ ΕΤΣΙ?
Θάλαμος αερίων.Τρύπα στην οροφή που οι Ναζί πετούσαν τα τενεκεδάκια με τους χημικούς κρυστάλλους καθώς αυτοί αντιδρούσαν χημικά με το οξυγόνο που έμπαινε απο τους συγκεκριμένους αγωγούς. Δημιουργούταν έτσι το τοξικό αέριο με αποτέλεσμα τον αργό και βασανιστικό θάνατο .
φούρνοι κρεματορίων

Ο πρώτος θάλαμος αερίων και το κρεματόριο στο Άουσβιτς Ι. Οι μοναδικοί που διασώζονται. Οι άνθρωποι έμπαιναν από την πόρτα και «έβγαιναν» από την καμινάδα...

Η τρομακτική είσοδος στο Άουσβιτς ΙΙ Μπιρκενάου, στο χωριό Μζεζίνκα. Σε αντίθεση με το Άουσβιτς Ι, από το οποίο απέχει 2 χιλιόμετρα, που αποτελούσε το διοικητικό κέντρο του συγκροτήματος και όπου θανατώθηκαν «μόνο» 70.000 άνθρωποι, στο Μπιρκενάου εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους περίπου 1,2 εκατ..


Η πλατφόρμα αφίξεων των Εβραίων εδώ γίνονταν η πρώτη διαλογή σε άνδρες και γυναικόπαιδα.Ακριβώς εδώ όπου βρίσκεται αριστερά της φωτό η κοπέλα.Τα τρένα έφταναν από κάθε γωνιά της Ευρώπης, ως και από την Ελλάδα αλλά και τη Νορβηγία, γεμάτα κυρίως με Εβραίους. Αρχικά χωρίζονταν οι άνδρες από τα γυναικόπαιδα και ύστερα εκείνοι-ες που μπορούσαν να δουλέψουν από τους υπόλοιπους. Οι τελευταίοι (παιδιά, ηλικιωμένοι, έγκυες, ανάπηροι), που αποτελούσαν το 80%, κατευθύνονταν μεμιάς στους θαλάμους.
Τις περισσότερες φορές υπεύθυνος για τις διαλογές ήταν ο διαβόητος γιατρός Γιόζεφ Μένγκελε.
Παρατηρητήρια φυλάκων στην πλατφόρμα αφίξεων.Οι φύλακες "φρόντιζαν" για την ομαλή διαδικασία της διαλογής.
Κρεβάτια τα οποία ήταν κατασκευασμένα με κλίση για να χωράνε ακόμη ένα άτομο.Χωρίς στρώμα βέβαια.Στη μέση ο αεραγωγός που συνδέονταν με το τζάκι  για την όποια θέρμανση.
κουκιέτες μικρών παιδιών.
 
Από τις συνολικά 300 παράγκες διασώζονται 67 αφού προς το τέλος του πολέμου οι ναζί έκαψαν τα περισσότερα κτήρια για να καλύψουν τα εγκλήματά τους. Στα σημεία των κτηρίων στέκονται μόνο οι καμινάδες, ενώ οι περιφράξεις δείχνουν το μέγεθός τους
Τυπικό βαγόνι τραίνου μεταφοράς κρατουμένων στο Άουσβιτσ.
Τα απομεινάρια ενός από τους θαλάμους αερίων και κρεματορίου που ανατίναξαν οι ναζί προς το τέλος του πολέμου.




Ένα από τα τέσσερα μεγάλα τέτοια συγκροτήματα (υπήρχαν και δύο μικρότεροι θάλαμοι αερίων), καταστράφηκε από ανταρσία Ελλήνων Εβραίων στις 7 Οκτωβρίου 1944. Επρόκειτο για ανθρώπους που δούλευαν στα κρεματόρια. Γυναίκες είχαν μεταφέρει κρυφά εκρηκτική ύλη από τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο στρατόπεδο και με αυτήν ανατίναξαν το κτήριο. Όλοι τους, περίπου 250, εκτελέστηκαν.

Η είσοδος στο βεστιάριο ενός από τους κατεστραμμένους θαλάμους αερίων και κρεματορίου στο Μπιρκενάου όπου οι κρατούμενοι γδύνονταν και πήγαιναν να συναντήσουν τον θάνατο. Κοντά βρίσκονταν ανοιχτοί χώροι όπου καίγονταν όσα πτώματα δεν ήταν δυνατόν να αποτεφρωθούν από τα τέσσερα μεγάλα κρεματόρια.

Στον χώρο αυτό, όσοι θεωρούνταν ότι δεν ήταν σε θέση να δουλέψουν (είχαν ξεχωρίσει στη διάρκεια της διαλογής που είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα), περίμεναν κάποιες ώρες προκειμένου να αδειάσουν οι θάλαμοι αερίων ώστε να έρθει η σειρά τους. Προθάλαμος θανάτου...
Μνημείο προς Τιμή των Θυμάτων του ναζισμού. Εκεί υπάρχουν πλάκες σε πολλές γλώσσες. Αυτή είναι στα Ελληνικά.





3 σχόλια:

  1. ....δεν υπηρξαν ποτέ θάλαμοι αερίων στο Άουσβιτσ....είναι προπαγάνδα...όποιος διαθέτει απο τον ελεύθερο του χρόνο ας αφιερώσει στο internet να το ψάξει με αποδείξεις....πίσω απο όλα αυτά κρύβονται οι σιωνιστές Εβραίοι που ευθύνονται για όλους τους πολέμους...οι μεγαλοτραπεζίτες Εβραίοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ ανιστόρητος κ χρυσαυγίτης! τι σχολιαζεις θα θελα ναξερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή