Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αποκρύπτουν εσκεμμένα τον δανεισμό των κομμάτων!



Σε ερώτηση που έκανε η Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια προς το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων, η Τράπεζα της Ελλάδος επικαλέστηκε το απόρρητο. Συγκεκριμένα, εν μέσω δυσβάσταχτης οικονομικής κρίσης με νέους φόρους για τα Ελληνικά νοικοκυριά, τα χρέη των κομμάτων προς τις τράπεζες πέφτουν στους ώμους του απλού Έλληνα.
Επιπροσθέτως, η απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν αποκαλυπτική για τις προθέσεις αλλά και για την κάλυψη των κομμάτων: «τα στοιχεία που τυχόν περιέρχονται σε γνώση τόσο των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και των ειδικών εκκαθαριστών και τα οποία αφορούν δάνεια προς συγκεκριμένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν χορηγηθεί από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν αδειοδοτηθεί και εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν τεθεί σε ειδική εκκαθάριση, καλύπτονται από τις ως άνω διατάξεις περί απορρήτου».
Επίσης, βάσει δημοσιευμάτων, η Τράπεζα Πειραιώς ετοιμάζεται να στείλει τα δάνεια που χορήγησε η Αγροτική Τράπεζα στο ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία στον εκκαθαριστή της Αγροτικής γιατί θεωρούνται επισφαλή. Με λίγα λόγια, ο Ελληνικός λαός για ακόμη μια φορά θα πληρώσει τα «σπασμένα». Τέλος, Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο υπουργός, η επιχορήγηση των δικαιούχων πολιτικών κομμάτων για το τρέχον έτος ανέρχεται σε 45.150.000 ευρώ, για το 2013 σε 21.827.000 ευρώ και για το 2014 σε 19.978.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου