Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Το ΝΑΤΟ έτοιμο για μαζική επίθεση κατά της Ρωσίας;!




Διαρροή τηλεγραφήματος (από το γνωστό WikiLeaks) του State Department, το οποίο φέρει την υπογραφή της Αμερικανίδας YΠΕΞ Χίλαρι Κίντον, έχει φέρει διπλωματική ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Σύμφωνα με το ντοκουμέντο, το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμο για μαζική επίθεση στην Ρωσία. Aυτό υποστηρίζεται σε ανάρτηση από το τμήμα ειδήσεων του ''Defencenet'', όπου αναγράφεται πως το τηλεγράφημα διέρρευσε στην βρετανική εφημερίδα ''The Guardian''.

Σε περίπτωση εμπλοκής της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ, οι δυτικές στρατιωτικές δυνάμεις θα εξορμήσουν προς το εσωτερικό της Ρωσίας σε ένα είδος ''Blitzkrieg'', με βασικούς άξονες: 

-Από τις βαλτικές δημοκρατίες (Λιθουανία κτλ) προς τα νότια.

-Από την Πολωνία προς τα ανατολικά.

Σύμφωνα με το σχέδιο, προβλέπεται η έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων από εννέα μεγάλες στρατιωτικές βάσεις, από τις οποίες θα εξορμήσουν στρατεύματα από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Πολωνία. Σύμφωνα με την ''Guardian'', το σχέδιο επίθεσης περιλαμβάνει λιμάνια της Γερμανίας και της Πολωνίας, που θα χρησιμοποιηθούν από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, που θα αναλάβουν το κύριο βάρος της ναυτικής αντιπαράθεσης.

Στόχος είναι η συντριβή στο πεδίο της μάχης της Ρωσίας και των μεγαλύτερων σχηματισμών του ρωσικού στρατού, αλλά δεν λαμβάνεται υπ' όψιν το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο.

Σε ένα από τα τηλεγραφήματα που φέρουν την υπογραφή της ίδιας της Χίλαρι Κλίντον, τονίζεται ότι: "Πρέπει να τηρηθεί αυστηρή και απόλυτη εχεμύθεια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ακράδαντα ότι αυτό το σχέδιο δεν θα πρέπει να συζητηθεί δημόσια. Έχει χαρακτηριστεί ως το πλέον απόρρητο σχέδιο του ΝΑΤΟ. Οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση για σχέδια έκτακτης ανάγκης, θα μπορούσε να υπονομεύσει την στρατιωτική αξία τους, και αυτό αποδυναμώνει όλους τους συμμάχους μας."

Η Μόσχα φέρεται να έχει ήδη αντιδράσει, και μέλη της ρωσικής κυβέρνησης διαμαρτυρήθηκαν εδώ και καιρό για το σχέδιο αυτό. "Θα περιμένουμε να λάβουμε εγγυήσεις ότι τα σχέδια αυτά θα ακυρωθούν και ότι το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί τη Ρωσία εχθρική χώρα", δήλωσε ο Ρώσος απεσταλμένος στο ΝΑΤΟ κατά την συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στη Λισσαβόνα.

Άλλες ρωσικές πηγές αναρωτιούνται: "Εναντίον ποιού θα μπορούσε να στοχεύει αυτό το σχέδιο; Εναντίον της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Γροιλανδίας, ή της Ισλανδίας; Εναντίον μήπως των πολικών αρκούδων; Ή μήπως εναντίον εναντίον της  Ρωσίας;''

Σύμφωνα πάντα με το ''Defencenet'', το αποκαλυφθέν σχέδιο επιβεβαιώνει τους φόβους της Μόσχας ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ σπρώχνουν σε μία σύρραξη με τη Ρωσία. Θεωρώντας πως αν επικρατήσουν, εν συνεχεία θα επανακαθορίσουν τους κανόνες του παγκόσμιου γεωπολιτικού και οικονομικού παιχνιδιού, βάσει των δικών τους και μόνο συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου