Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς Σχόλια: Η στάση του ΚΚΕ κατά την περίοδο 40 - 41!!!!



Απλά διαβάστε τι έλεγαν οι μπολσεβίκοι την περίοδο της ηρωϊκής ανίστασης της Ελλάδος 40' - 41'...

Η Κ.Ε. του ΚΚΕ εις Μανιφέστον της 20 Απριλίου 1940 ( «Ριζοσπάστης» 2 Μαΐου 1940) διεκήρυξε:

«Το πέρασμα της βασιλομεταξικής δικτατορίας στην υπηρεσία των άγγλογάλλων, συντελούμενον μέσα στις συνθήκες της έντασης των σχέσεων τους με την Ίταλίαν, σημαίνει -ούτε λίγο οϋτε πολύ- πρόσκληση προς τους ιμπεριαλιστές να βγάλουν τα μάτια τους πάνω ατά ελληνικά εδάφη και εξουσιοδότηση τους νά μην αφήσουν πέτρα πάνω στην άλλη, στην δυστυχισμένη πατρίδα μας»

(έκδοση της Κ.Ε. του ΚΚΕ με τίτλο: «Το ΚΚΕ άπό το 1918 ώς το 1931», τόμ. Α' «Το ΚΚΕ άπό το 1918 ώς το 1926» εις παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941, σελ. 498).


Ακόμη το ΚΚΕ την 30ην Απριλίου 1940 κυκλοφορεί προκήρυξιν προς τον Έλληνικόν Λαόν, οπού έλεγε τα ακόλουθα:


«Ό πόλεμος, όπου ή δικτατορία ετοιμάζεται να σκοτώσει τα παιδιά σου, να φέρει τον θάνατον στα γυναικόπαιδα και την καταστροφή και τον αφανισμό σε ολόκληρη τή χώρα, δεν είναι αγώνας για την πατρίδα μας... Ό πόλεμος πού ετοιμάζει ή δικτατορία θα μας οδηγήσει ατή μοίρα του Πολωνικού λαού. Ή δικτατορία κατεβαίνει στον πόλεμο αυτό με μοναδικό «σύμμαχο» την ίμπεριαλιστικήν Αγγλία»
(έκδοση της Κ.Ε. του ΚΚΕ με τίτλο: «Το ΚΚΕ άπό το 1918 ώς το 1931», τόμ. Α' «Το ΚΚΕ άπό το 1918 ώς το 1926» εις παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941, σελ. 507-508).

Κι' όταν μας έπετέθησαν οι Ιταλοί,ή Κ.Ε. τοΰ ΚΚΕ έξέδωοε Μανιφέστο (7 Δεκεμβρίου 1940) όπου διεκήρυττε τα έξης:

«Ό πόλεμος αυτός πού προκλήθηκε από τή βασιλο-μεταξική σπείρα, πού διατάχτηκε από τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια «πόλεμος κατά του φασισμού», όπως δήλωσε κυνικά ό άρχιφασίστας Μεταξάς, ό δήμιος τοϋ λαού μας. Μα ούτε και πόλεμος γιά την απελευθέρωση των ελληνικών μειονοτήτων της Αλβανίας απ το ζυγό τοϋ ιταλικού φασισμού και τής Αλβανικής άστοτσιφλικάδικης κλίκας, γι αυτό ό πόλεμος αυτός δεν μπορεί νάχει καμμιά σχέση με την ελευθερία»
(έκδοση της Κ.Ε. του ΚΚΕ με τίτλο: «Το ΚΚΕ άπό το 1918 ώς το 1931», τόμ. Α' «Το ΚΚΕ άπό το 1918 ώς το 1926» εις παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941, σ. 509-510).

Για το ΚΚΕ υπεύθυνος τοΰ πολέμου ήτο «η Βασιλομεταξικη σπειρα» και εις κυριον άρθρον τοϋ «Ριζοσπάστη» (17 Ιουνίου 1941) οι κουκουέδες άδιαντρόπως πλαστογραφούν την Ίστορίαν, ληομονοΰν ότι μας έπετέθηοαν οι Ιταλοί κι' αποδίδουν την εΰθύνην του πολέμου στό καθεστώς της 4ης Αύγουστου. Ιδού τί γράφουν:

Μόνον ό τύπος του κόμματος μας στάθηκε ό μοναδικός και ατρόμητος πολέμιος των μεγάλων αυτών έχτρων της Ελλάδας κι' ανάμεσα στο διωγμό το φοβερό που οργάνωσαν εναντίον τον τα όργανα της διχτατορίας, κατάφερε ώς το τέλος να συνεχίσει την έκδοση τον και να χτυπά αλύπητα κι' ανειρήνευτα τον πρώτο εχτρό της χώρας μας, τη μισητή Βασιλο-μεταξική σπείρα. Μόνον ό τύπος μας ξεσκέπασε έγκαιρα τό ξεπούλημα της χώρας μας ατούς Εγγλέζους ληστές ιμπεριαλιστές και συνεπούμενα την έξοδο της Ελλάδας άπ' την ουδετερότητα. Μόνον ό «Ρί-ζος» μας βροντοφώναξε για τον κίνδυνο που διέτρεχε ή χώρα μέ την έξοδο της στον ιμπεριαλιστικό
πόλεμο στο πλευρό των Εγγλέζων και ενάντια στον άξονα, χωρίς κανένα συμφέρον για το Λαό μας μα μονάχα για τα συμφέροντα τοϋ Εγγλέζικου κεφαλαίου, της Βασιλομεταξικής κλίκας και μιας γκρού-πας της ντόπιας πλουτοκρατίας και καλούσε το λαό μας να παλαίιρει για την ουδετερότητα τον κι ανεξαρτησία της χώρας μας. Και μέσα στη συνέχεια τον καταστροφικού για το λαό μας πολέμου, μέσω τοϋ «Ρίζου» υπέδειξε το κόμμα μας σαν μοναδική σωτηρία για τη χώρα μας την ανατροπή της πουλημένης διχτατορικής σπείρας, την ανάληψη της εξουσίας άπό μια Κυβέρνηση Μετώπου Εθνικής - Σωτηρίας -Ειρήνης, πού θά υπέβαλλε προτάσεις ειρήνης στον "Αξονα χωρίς προσαρτήσεις κι αποζημιώσεις και θά προσανατολίζονταν οικονομικά και πολιτικά μέ τήν Ε.Σ.Σ.Δ.

και:

"Ο τορπιλισμός της Έλλης είναι το πιο σοβαρό σημάδι που δείχνει πως η δικτατορία είναι πουλημένη στους Άγγλους ιμπεριαλιστές και πως η Ιταλία πασχίζει να την ξαναφέρει στα νερά της. Δεν έχει σημασία, γιατί την Ιταλική εισβολή την προκαλεί αυτή τη φορά η τυχοδιωκτική πολιτική της βασιλο-μεταξικής δικτατορίας που δημιουργεί στην Ιταλία ανησυχίες για την ασφάλεια των νώτων της..."

("ΚΚΕ - Επίσημα Κείμενα" τόμος Δ΄, σελ 500-504)

3 σχόλια:

  1. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ
    Το 1ο γράμμα του Νίκου Ζαχαριάδη-Αθήνα 31 Οχτώβρη 1940
    Πρός του λαό της Ελλάδας

    Ο φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι έλληνες παλαίβουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλαίβει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό του Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.
    Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δόσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια Ελλάδα της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ ένα πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό.
    Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θάναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας.

    Αθήνα 31 Οχτώβρη 1940
    Νίκος Ζαχαριάδης Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ
    http://istorika.blogspot.gr/2007/02/1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΕΣΥΡΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ "ΡΙΖΟΥ" ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΑΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΟΠΩΣ "ΠΑΛΑΙΒΕΙ" ΑΝΤΙ "ΠΑΛΕΥΕΙ" ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΓΕΝΝΑ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΦΥΓΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΥΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΙΡΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΤΕΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΦΥΡΟΜ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΛΑΘΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://freehellasleptokaria.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3544.html
    AYTA ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή