Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ισαάκ – Σολωμέ δεν σας ξεχνώ ποτέ!

Αύγουστος... Ένας μήνας που γυρίζει το μυαλό όλων των Ελλήνων Κυπρίων πατριωτών στις τραγικές μέρες του 2ου Αττίλα αλλά και στο θάνατο των 2 ηρωομαρτύρων, Τάσου Ισαακ και Σολωμού Σολωμού, από τους Τούρκους. Η πορεία των μοτοσικλετιστών που γύρισε όλη την Ευρώπη με τελικό προορισμό την κατεχόμενη Κερύνεια, με σκοπό να ρίξει την κατοχή. Στις 11 Αυγούστου του 1996, επτά χιλιάδες μοτοσικλετιστές θα πραγματοποιούσαν την αντικατοχική πορεία προς την Κερύνεια. Η Τουρκική κατοχική δύναμη απειλούσε ότι θα άνοιγε πυρ και αυτό ανησύχησε τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την 1η Αυγούστου η πορεία απασχολούσε το Eθνικό Συμβούλιο και τα άλλα σώματα της κυβέρνησης. Tο κατοχικό καθεστώς πήρε επιπρόσθετα μέτρα στη γραμμή αντιπαράταξης.Παράλληλα, είχαν δοθεί εντολές να πυροβολούνται όσοι επιχειρούσαν να περάσουν στα κατεχόμενα. Παρά τις προειδοποιήσεις και τις απειλές των Τούρκων, οι μοτοσικλετιστες ήταν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την ειρηνική τους πορεία. Μετά όμως από συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής «Δημοκρατίας» Γλαύκου Κληρίδη και του προέδρου των μοτοσικλετιστών, αποφασίστηκε να ματαιωθεί η πορεία κάτι που εξόργισε τουςμοτοσικλετιστές Οι μοτοσικλετιστές τελικά κινήθηκαν ανοργάνωτα προς πολλές κατευθύνσειςενώ ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ του κόσμου και τούρκων στρατιωτών στην Δερύνεια.

Οι Τούρκοι πυροβολούσαν αδιάκριτα τους διαδηλωτές τραυματίζοντας αρκετούς. O Tάσος Iσαάκ, στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλον Eλληνοκύπριο, τον οποίο κτυπούσαν οι «Γκρίζοι Λύκοι», δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν μεγάλος αριθμός Τούρκων και Τουρκο”κύπριων” αντιδιαδηλωτών καθώς και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους και άρχισαν να τον κτυπούν επανειλημμένα με πέτρες, ρόπαλα και σιδερένιους λοστούς. Μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης παρακολουθούσαν αμέτοχοι. Tον κτυπούσαν και τον κλωτσούσαν στο κεφάλι μέχρι που ο ήρωας Tάσος Ισαάκ άφησε την τελευταία του πνοή, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πολυαγαπημένη του Aμμόχωστο.

Λίγες μέρες αργότερα στην κηδεία του στις 14 Αυγούστου του 1996, συγκεντρώθηκε κόσμος για να αποτίσει φόρο τιμής στον σύγχρονο ήρωα. Σε μια ανύποπτη στιγμή ο Σολωμός Σολωμού ξέφυγε από τους άνδρες του ΟΗΕ και σκαρφάλωσε στον ιστό της τουρκικής σημαίας με σκοπό να την κατεβάσει. Οι Τούρκοι όμως έβαλλαν με πυροβόλα όπλα εναντίον του με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν και να τον περάσουν άθελα τους στο πάνθεο των ηρώων δίπλα στον Τάσο Ισαάκ, στον Χριστόδουλο Καραθανάση, στον Παναγιώτη Βλάχακο, στον Έκτορα Γιαλοψό και τόσους άλλους που σκοτώθηκαν από τούρκικα πυρά.

Αυτή είναι κύριοι η πολυδιαφημιζόμενη Ελληνοτουρκική φιλία που προωθούν οι προδότες.Αυτή που σκότωσε 3 παλληκάρια στα Ελληνικά Ίμια, που σκότωσε 2 λεβέντες στην Δερύνεια, δείχνοντας πως η μόνη γλώσσα που ξέρουν οι Τούρκοι είναι αυτή της ισχύος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου