Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Έκανε… γαργάρα την ΑΟΖ ο Σαμαράς!


Τι έλεγε η ΝΔ πριν και μετά τις εκλογές
Χθες παρακολουθήσαμε τις προγραμματικές δηλώσεις του κ.Σαμαρά οι οποίες αν μην τι άλλο περιελάμβαναν και το εθνικό ζήτημα της ανακήρυξης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.  Ας δούμε τι έλεγε ο συγκεκριμένος κύριος προεκλογικά και μετεκλογικά γι’ αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα..

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο κ. Σαμαράς είχε κάνει σημαία την άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που υπάρχουν εντός της.  Όμως για ‘’κακή’’ του τύχη δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση και δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Κατά την διάρκεια της δεύτερης προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο Σαμαράς συνέχισε στην γραμμή της ανακήρυξης της ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων δίνοντας το παράδειγμα της μικρής Κύπρου, η οποία ανακήρυξε της δική της ΑΟΖ εντός Ε.Ε. ,  βάζοντας παράλληλα το δίλλημα Ευρώπη ή χρεοκοπία που κυριαρχούσε στο πολιτικό παιχνίδι που ‘παίζαν  ή με απλά λόγια ψηφίστε ΝΔ για να μείνουμε στην Ευρώπη και να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ.
Η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτο κόμμα, σχηματίστηκε κυβέρνηση, η χώρας μας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ, όμως στις προγραμματικές δηλώσεις ακούσαμε για ‘’Συστηματική προετοιμασία για την ανακήρυξη μελλοντικά της ΑΟΖ" που σημαίνει ότι αυτή η "προετοιμασία" μπορεί να διαρκέσει ποιος ξέρει πόσο! Ίσως όσο και η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια που βέβαια παραμένει "αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας". Που σημαίνει ότι τώρα - κατά τον κ.Σαμαρά - είμαστε απροετοίμαστοι για ανακήρυξη ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου