Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Νέα πρόκληση απο την Tουρκία: "Δεν υπογράφουμε το Δίκαιο της Θάλασσας, τα νησιά του Αιγαίου είναι αμφισβητούμενα "


Με σαφή παραδοχή ότι το διεθνές δίκαιο δεν είναι υπέρ της Τουρκίας αλλά δικαιώνει την Ελλάδα, ισοδυναμεί η ομολογία του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς ότι "η Άγκυρα δεν υπογράφει την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου"!

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή ΝΔ κ. Γ.Κουμουτσάκου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία δεν αποδέχεται τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας; παρά το γεγονός ότι αυτή αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς όλα τα κράτη-μέλη, η ίδια η ΕΕ και όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη -πλην Τουρκίας- είναι συμβαλλόμενα μέρη της, ο κ.  Μπαγίς παραδέχθηκε δημοσίως ότι η Άγκυρα δεν υπογράφει την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου.


Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να το κάνει έως ότου η Τουρκία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


"Η απάντηση αυτή του κ. Μπαγίς συνιστά- εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω - την πρώτη δημόσια παραδοχή αυτού του είδους από Τούρκο αξιωματούχο. Πέραν όλων των άλλων, καταδεικνύει ότι μία υποψήφια προς ένταξη χώρα αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μόνον όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις της. Εγείρεται λοιπόν ένα πολλαπλώς σοβαρό ζήτημα όσον αφορά στις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την ΕΕ" δήλωσε ο κ. Γ.Κουμουτσάκος μετά το τέλος της συνεδρίασης.
Αυτά να τα διαβάσουν κάποιοι οι οποίοι υπερασπίζονται τον μονομερή αφοπλισμό της χώρας και που δηλώνουν χωρίς καμία σοβαρότητα, όπως ο ανεκδιήγητος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ρισκάρουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία, την ώρα που αυτοί εξοπλίζονται συστηματικά με μόνο στόχο την πατρίδα μας.... Οι Τούρκοι το επόμενο διάστημα θα προκαλέσουν, θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί, καθώς βλέπουν να χάνουν το παιχνίδι στον ενεργειακό τομέα με την σύσφιξη των σχέσεων και την συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ... Η ανακήρυξη λοιπόν της ΑΟΖ προϋποθέτει και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου