Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ενοχλήθηκαν οι..Σκοπιανοί με την ανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης



Οι τηλεοπτικοί σταθμοί «Κανάλ 5» και «Τέλμα» κάνουν ευρείες αναφορές στην επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, σημειώνοντας ότι η ΝΔ, ως αντιπολίτευση, είχε διαφωνήσει με την κατάργηση του υπουργείου αυτού από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και είχε δεσμευθεί ότι, όταν έρθει στην εξουσία, θα προχωρήσει στην επανασύστασή του.
Οι δύο αυτοί τηλεοπτικοί σταθμοί αναφέρουν ακόμη ότι ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, το προηγούμενο διάστημα, «έχει καταθέσει αρκετές επερωτήσεις στη Βουλή, κατηγορώντας τα Σκόπια για τη χρήση του συμβόλου με τον Ήλιο της Βεργίνας και για προσπάθεια σφετερισμού της ελληνικής ιστορίας».

Πάντως, όλα τα ΜΜΕ των Σκοπίων σημειώνουν ότι προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα αποτελέσει ασφαλώς η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Επισημαίνουν δε πως μόνον όταν καταστεί δυνατή η διαχείριση της κρίσης και εκλείψουν οι διεθνείς πιέσεις, αναμένεται, η νέα κυβέρνησης της Ελλάδας να ασχοληθεί ενεργότερα με τα εθνικά ζητήματα και το θέμα της ονομασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου