Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις Αμυρά από την εισαγγελέα Πρωτοδικών[ΒΙΝΤΕΟ]


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του Ιφικράτη Αμυρά σε διαδικτυακή εκπομπή, όπου φέρεται να καλούσε σε «αντάρτικο πόλεων», διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, στην εν λόγω εκπομπή ο Ιφικράτης Αμυράς, που κατά δήλωσή του ανήκει στην επαναστατική αριστερά και αυτοπροσδιορίζεται ως ανένταχτος, φέρεται να προέτρεπε τους πολίτες να αντισταθούν σε όσα συμβαίνουν στη χώρα, με ένοπλη δράση.

Η κ. Ράικου έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση, να διερευνήσει την υπόθεση και να εξακριβώσει εάν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτών της ληστείας, της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής.

Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκε να καταθέσει, αύριο στις 11 το πρωί, πρώτος μάρτυρας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Σήμερα εν τω μεταξύ, η Νέα Δημοκρατία επανήλθε στο θέμα επαναλαμβάνοντας -επικαλούμενη σχετική ανάρτηση στο site της εφημερίδας «Αυγή»- ότι ο Ιφικράτης Αμυρρας είχε ανακοινωθεί επίσημα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη ΝΔ από την εν λόγω ανάρτηση καταρρίπτεται ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Αμυρά και ότι δεν είχε συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Α' Αθήνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου