Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

«Φτωχοί Ελληνες, δεν σώζεστε»


Οι Γερμανοί περιμένουν με ανυπομονησία το ματς με την Ελλάδα με τον γερμανικό Τύπο να «κράζει», να προκαλεί και να ειρωνεύεται τους Ελληνες.

Στην Γερμανία παρακολουθούν καθημερινά τα γεγονότα στην Ελλάδα, όχι μόνο τα αθλητικά, αλλά και τα πολιτικά. Η μοίρα έφερε Γερμανία και Ελλάδα αντιμέτωπες την Παρασκευή στα προημιτελικά του Euro και όπως είναι λογικό όλα γυρίζουν γύρω από αυτό το ματς!

Η γερμανική εφημερίδα «Hamburger morgenpost» κυκλοφόρησε σήμερα έχοντας στο πρωτοσέλιδο της (!) τους Έλληνες φιλάθλους να πανηγυρίζουν στην Πολωνία, με τίτλο: «Griechen wollen uns leiden sehen» που σημαίνει: «Οι Έλληνες θέλουν να υποφέρουμε» και δεν έχουν και άδικο.

Στο ρεπορτάζ των μέσα σελίδων κυριαρχεί το... σύνθημα: «Φέρτε μας την Μέρκελ» με φωτογραφίες από τις ελληνικές απόκριες όπου η Ανγκελα Μέρκελ καίγεται ως καρνάβαλος με το δημοσίευμα να αναφέρει πως: «Οι Έλληνες ψάχνουν εκδίκηση καθώς είναι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Για τους Έλληνες είναι ένας αγώνας στον οποίο θέλουν να θεραπεύσουν την πληγωμένη ψυχή του λαού τους– τουλάχιστον για λίγο. Είναι μια βραδιά που θέλουν να κάνουν την πανίσχυρη Γερμανία να υποφέρει - όσο το δυνατόν περισσότερο, ενδεχομένως και βίαια».

«Όλο μας το χρέος για ένα βράδυ με την κυρία Μέρκελ»

Οι Γερμανοί στη συνέχεια κάνουν λόγο για δηλητηριώδη ατμόσφαιρα από τους Έλληνες που έχουν μπλουζάκια που γράφουν: «Όλο μας το χρέος για ένα βράδυ με την κυρία Μέρκελ» είναι η πιο ανήθικη προσφορά, όπως την χαρακτηρίζουν. Τους Γερμανούς... πείραξαν και οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος για την δημοκρατία, τις επιστήμες και τα μαθήματα που είπε σε Βρετανό δημοσιογράφο, όταν τον ρώτησε για την καγκελάριο Μέρκελ.

Οι προκλήσεις και ειρωνείες της Bild

Η «Bild», πάντως, συνεχίζει να... προκαλεί χαρακτηρίζοντας φτωχούς τους Ελληνες. Συγκεκριμένα, γράφει: «Arme Griechen, die nächste Pleite gibt's geschenkt Gegen Jogi hilft KEIN Rettungsschirm» που μεταφράζεται: «Καημένοι Έλληνες, η επόμενη πτώχευση είναι δωρεάν. Ενάντια στον Γιόγκι (σ.σ. Λεβ) δεν βοηθάει κανένα πακέτο στήριξης...»», έχοντας φωτογραφία του Γιοακίμ Λεβ και του Γιώργου Καραγκούνη να τραβάει τα μαλλιά του!
«Δώστε τσάμπα την προτομή σας»

Η γερμανική εφημερίδα στη συνέχεια του δημοσιεύματος, αναφέρει: «Η Γερμανία δεν περιμένει τον προημιτελικό της Παρασκευής. 90 λεπτά, δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Παίζει και η κρίση του χρέους.

Χαίρεται, αγαπητοί Έλληνες, δώστε τσάμπα την προτομή σας την Παρασκευή! Ενάντια στον Γιοακίμ Λεβ δεν θα σας βοηθήσει να σωθείτε!

Αυτά είναι τα σκληρά γεγονότα ποδοσφαίρου:

Η Γερμανία είναι η τρίτη ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA και η Ελλάδα (τουλάχιστον) 15η.

Η Γερμανία δεν έχει χάσει κανένα από τα προηγούμενα οκτώ παιχνίδια κόντρα στην Ελλάδα (πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες)».

Το άρθρο όμως δεν τελειώνει εκεί αφού υπάρχει παρακάτω και ειρωνεία προς τον Φερνάντο Σάντος και τις δηλώσεις που έκανε για την αναμέτρηση με τα πάντσερ. Ο μεσότιτλος της παραγράφου γράφει: «Ονειρέψου» και στο κείμενο αναφέρεται: «Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας ανακοίνωσε : «Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα, αλλά όποιος παίζει εναντίον μας, πρέπει να φτύσει αίμα για να μας νικήσει» και σχολιάζουν στην Bild για τα λεγόμενα του Σάντος: «Όπως όταν οι Έλληνες εξοφλήσουν τα χρέη τους με το ίδιο δάγκωμα...»!

Στο τέλος του κειμένου υπάρχει η φράση: «Καλό είναι να γνωρίζετε ότι έχουμε φίλους στην Ελλάδα»!

Πάντως, αυτά είναι καλό να τα διαβάζουν οι Έλληνες διεθνείς για να δείξουν στους Γερμανούς τι σημαίνει ελληνική ψυχή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου