Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

New York Times: Tον Αύγουστο ενδέχεται να χρεοκοπήσει η Ελλάδα


Η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ πλησιάζει όλο και περισσότερο αναφέρει η εφημερίδα New York Times σε άρθρο της και επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας τοποθετείται χρονικά τον Αύγουστο.«Η Ελλάδα στα πρόθυρα του πολιτικού χάους» είναι ο τίτλος των New York Times σε άρθρο τους για τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών και την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης.


Οι New York Times αναφέρονται στην αποτυχία του Αντώνη Σαμαρά να σχηματίσει κυβέρνηση και προσθέτουν ότι αν και οι αριστερες δυνάμεις έχουν τώρα την ευκαιρία να προχωρήσουν, αυτό είναι μάλλον απίθανο.


Οι ελληνικές εκλογές και η πολιτική αναταραχή που ακολούθησε έδειξε ότι «δεν είναι σαφές πώς μπορεί να επιβιώσει στη ζώνη του ευρώ μακροπρόθεσμα,» δήλωσε ο Κένεθ Ρόγκοφ, καθηγητής Οικονομικών στο Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό κατά τον ίδιο θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την υπόλοιπη Ευρώπη.


«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει ρεαλιστικό μακροπρόθεσμο σχέδιο για την Ευρώπη, και θα οδηγούσε σε ένα χαοτικό φινάλε για το υπόλοιπο της ευρωζώνης».


Η εφημερίδα τοποθετεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας τον Αύγουστο, όταν οι δανειστές θα αποφασίσουν για το εάν θα δώσουν τη νέα δόση της οικονομικής βοήθειας.


Προσθέτει ότι σε ακραίες περιπτώσεις, οι αναλυτές ανησυχούν ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να βλάψει επίσης τη Γερμανία και τη Γαλλία, οι οποίες είναι υπεύθυνες για ένα μεγάλο μέρος του σχεδίου διάσωσης.                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου