Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ;; ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ:


Δεν χρειάζονται αναλύσεις. Οι θεωρίες συνομωσίας μοιάζουν με παραμύθια μπροστά στην πραγματικότητα. Για το λόγο αυτό παραθέτουμε ορισμένα πραγματικά περιστατικά, τα οποία σε συνδυασμό με τις εξελίξεις, και την σημερινή κατάντια της Ελλάδος, αρκούν για να πείσουν ακόμη και τον τελευταίο κακόπιστο ότι, η αναρρίχηση στην εξουσία του κ. Παπανδρέου εξυπηρετούσε ένα και μόνο σκοπό : την οικονομική εξαθλίωση της χώρας και μέσω αυτής, την υποθήκευση των περιουσιακών στοιχείων της, ιδιαιτέρως δε του ορυκτού και υποθαλασσίου πλούτου της.
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ και οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
ΑΙΓΑΙΟ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
 Γράφαμε , ότι οι Αμερικανοί, και όχι μόνον αυτοί, γνώριζαν την ύπαρξη πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι ήθελαν να έλθουμε σε διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους για την συνεκμετάλλευσή τους. Την Παρασκευή 25 Απριλίου 1975, ο τότε πρόεδρος Gerald Ford, ο υπουργός εξωτερικών Henry Kissinger και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Brent Scowcroft, με εκπροσώπους της γνωστής ελληνοαμερικανικής οργανώσεως ΑΗEPA, αναφέρονται στο θέμα των πετρελαίων.

Gerald Ford : «…το Αιγαίο, τα δικαιώματα επί του πετρελαίου, μπορούν να διευθετηθούν….»


Henry Kissinger : «…ακόμα και σε άλλα θέματα, όπως το Αιγαίο και τα πετρέλαια, νομίζω ότι μπορούν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις.»
Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
  Σε εμπιστευτική έκθεση του Κογκρέσου με ημερομηνία 17 Απριλίου 2008, αναφέρεται ότι : «Η Ελλάς επενδύει στο ρόλο της, ως διεθνούς ενεργειακού κόμβου, με σκοπό αφ’ ενός να εξασφαλίσει την αυτονομία της, αφ’ ετέρου να εισπράττει διαμετακομιστικά τέλη. Ήδη η κυβέρνηση Bush προβληματίζεται με τους ενεργειακούς δεσμούς της Ελλάδος με την Ρωσία, όπως πχ ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρουπόλεως, και ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου (South Stream). ….που ενδέχεται να ΔΥΝΑΜΙΤΙΣΟΥΝ τις προσπάθειες της Ευρώπης να εξασφαλίσει ενεργειακή (αυτοδυναμία) ασφάλεια, διευρύνοντας τις πηγές εφοδιασμού που θα έχουν υπερβολική εξάρτηση από την Ρωσία.
Επισημαίνουμε ότι η έκθεση αυτή φέρει ημερομηνία 17 Απριλίου 2008 και υπενθυμίζουμε τις πυρκαγιές στην Ηλεία, τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008, τις «βιαστικές» εκλογές, αλλά και την δέσμευση του κ. Παπανδρέου, προεκλογικώς, για την «επανεξέταση» των συμφωνιών για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρουπόλεως, έργο που σήμερα έχει ουσιαστικά ματαιωθεί.
ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  Κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας την είδηση που πέρασε στα πολύ «ψιλά» των ειδήσεων στις 20 Μαρτίου: η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις, όχι δάνειο και από εκεί και πέρα δάνειο οιουδήποτε ύψους με σταθερό επιτόκιο 4,5%, το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και βεβαίως δεν δέχτηκε....
Στις 14 Ιουλίου 2011,  επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, ότι ο Πούτιν, μας πρότεινε δάνειο 25 δις με ευνοϊκούς όρους και ο Παπανδρέου δεν το συζήτησε καν.  Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε, δήλωσε στην «Ε», λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και «τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον.
Ο Ιβάν Σαββίδης μιλάει στον ανταποκριτή της «Ε», Θ. Αυγερινό «Ήρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση
του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς... Ήταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;», μας είπε με πάθος ο Ι. Σαββίδης, που διαμαρτύρεται ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι τόσο παγωμένες, όσο ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια.
ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΒΟΗΘΕΙΑ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου