Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ο «ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΒΑΛΤΟΥ


Ο μνημονιακός τηλεπρόεδρος και υπ’ αριθμόν 1 άνθρωπος του συστήματος για όλες τις δουλειές, Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στη βουλή στις 19 Ιουνίου του 2011, είπε το εξής πολύ περίεργα για τον Αντώνη Σαμαρά:
«Έχω δώσει εξετάσεις. Κάποιοι άλλοι έμειναν ανεπάγγελτοι τα χρόνια που ήταν στην άγονη γραμμή (…) Εγώ τέλος πάντων τον συμπαθώ τον κύριο Αντώνη Σαμαρά και θα του κάνω ένα δώρο που θα το έχει διαβάσει: Ένα μυθιστόρημα που έχει γράψει η γιαγιά του, η Πηνελόπη Δέλτα, ο “Τρελαντώνης”».
Τι εννοούσε ο άνθρωπος του συστήματος και… ποιητής (εκ του προχείρου…); Ή μάλλον εκείνοι που τον έβαλαν να πει αυτά τα περίεργα;
Πάντως, κατά μια περίεργη σύμπτωση, από τότε ο αρχηγός Αντώνης άρχισε τη φιλομνημονιακή στροφή (κωλοτούμπα). Μάλιστα, δέκα ημέρες αργότερα, κατά τη διάρκεια της κρισιμότατης ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο, προς γενική κατάπληξη όλων, η ΝΔ ψήφισε πολλά άρθρα του εφαρμοστικού νόμου, ενώ ο Α. Σαμαράς δήλωνε:
«Στηρίζουμε ό, τι πιστεύουμε σωστό. Με συνέπεια και ευθύνη θα ψηφίσουμε ορισμένα άρθρα του εφαρμοστικού νομοσχεδίου». Για να φτάσει αργότερα στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου και στην πλήρη ανατροπή της μέχρι τότε (υποκριτικά έστω) «αντιμνημονιακής» του πολιτικής του, γινόμενος ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του Μνημονίου 2…”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου