Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΠΑΤΡΑ: Λαθρομετανάστες χτύπησαν ηλικιωμένη για 5 ευρώ… και πέθανε στο Νοσοκομείο


Μέχρι και θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας έχει σημειωθεί στην Πάτρα μετά από επίθεση που δέχθηκε από Βορειοαφρικανό μετανάστη, χωρίς όμως το περιστατικό να έχει καταγραφεί επισήμως ως «ανθρωποκτονία», αφού η γυναίκα πέθανε μετά από 6 μήνες νοσηλείας της στο Νοσοκομείο!
«Δεν αντέχουμε άλλο. Έχουμε προσφύγει σε όλες τις υπηρεσίες για να μας βοηθήσουν στον «καταυλισμό» που έχει στηθεί στην περιοχή μας αλλά δεν έχουμε βρει άκρη» μας δήλωσε κάτοικος της οδού Ασημάκη Φωτήλα ο οποίος διαμένει πολύ κοντά στο παλιό εργοστάσιο Βέτσου το οποίο έχει καταληφθεί από 35 περίπου Αλγερινούς και Μαροκινούς λαθρομετανάστες.

Το εργοστάσιο του Βέτσου κατελήφθη από την ομάδα των Αλγερινών το καλοκαίρι του 2010. «Έχουν περάσει δύο χρόνια, έχουμε απευθυνθεί σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, από τη Νομαρχία τότε, μέχρι την Περιφέρεια σήμερα, αλλά άκρη δεν έχουμε βγάλει» συνεχίζει ο κάτοικος.
Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων κατοίκων κάποιοι από τους συγκεκριμένους λαθρομετανάστες ευθύνονται για επιθέσεις που έχουν δεχθεί πολλές γυναίκες στην περιοχή -κυρίως ηλικιωμένες- αλλά και για κάποιες διαρρήξεις σπιτιών. «Παρακολουθούν πότε οι ένοικοι φεύγουν από τα σπίτια και μπουκάρουν» μας είπαν ενώ συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για επιθέσεις σε ηλικιωμένες:
«Οι ηλικιωμένες που την Κυριακή πηγαίνουν στον Όσιο Λουκά για τη θεία Λειτουργία τρέμουν! Έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις με σκοπό να τις ληστέψουν! Κάποιοι αρπάζουν τσάντες, άλλοι τις απειλούν για να τους δώσουν χρήματα. Πέρυσι, το καλοκαίρι του 2011, μία ηλικιωμένη δέχθηκε επίθεση «ενοίκου» του εγκαταλελειμμένου κτιρίου. Για 5 ευρώ την χτύπησε, την έσυρε, την έστειλε στο Νοσοκομείο! Η γυναίκα πέθανε νοσηλευόμενη έξι μήνες μετά».
Οι περίοικοι δηλώνουν πως εκτός από όλα τα παραπάνω τίθεται και ζήτημα υγείας. Η γειτονιά μυρίζει αφόρητα, αφού οι συνθήκες διαβίωσης των Βορειοαφρικανών είναι άθλιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου